;

Aukioloajat: Ma-Pe: 08:00–17:00, La: 09:00–13:00, Su: Suljettu

  Telitie 2, 80100 Joensuu

Tervetuloa palveltavaksi!

Talvirenkaat Joensuussa

JV Renkaan talvirenkaat takaavat turvallisen ajon kovillakin keleillä.

Joensuussa toimivan rengasliikkeen valikoimasta löydät kattavan valikoiman talvirenkaita kaikkiin automalleihin. Talviaikan sääolosuhteet voivat muuttua nopealla aikavälillä hyvin radikaalisti. Pakkanen muuttaa sadesään nopeasti liukkaaksi keliksi ja lumipyryn yllättäessä tielle kertyy nopeasti lunta. Näissä tilanteissa autoilijan täytyy voida luottaa talvirenkaisiin.

Talvirenkaiden urasyvyydeksi suositellaan vähintään 3,0 mm. Urasyvyyttä on hyvä seurata aika ajoin. Riittävän urasyvyyden merkitys ajokelien ja turvallisuuden suhteen on huomattava.

Talvirenkaiden kuntoa ja esimerkiksi nastojen määrää kannattaa tarkkailla talven aikana useammankin kerran. Viimeistään keväällä renkaiden vaihdon yhteydessä JV Renkaan asiantuntija arvioi renkaiden käyttökelpoisuuden vielä seuraavalla kaudella.

Nastarenkaat vai kitkarenkaat?

Talvirengaspakko alkaa Suomessa 1.12. ja päättyy helmikuun lopussa. Talvirenkaat saa kuitenkin vaihtaa alle 1.11. alkaen. Talvikeleille on vaihtoehtoina joko nastarenkaat tai nastattomat eli kitkarenkaat.

Nastarenkaiden jarrutusmatka on jäisellä tiellä tutkitusti lyhyempi. Nastarenkaat luovatkin hyvän turvan vaihteleviin keleihin. Kun kelit vaihtelevat loskakelistä, kirpeään pakkaseen. Lumisilla talvikeleillä kitkarenkaat ovat turvallinen vaihtoehto.

Talvirenkaiden käyttö

Talvirenkaat on suunniteltu talvikauden vaativaan käyttöön. Kitkarenkaita saa käyttää. Ympärivuoden, mutta sitä ei kuitenkaan suositella käytäntönä. Pehmeät kitkarenkaat kuluvat lämpimillä teillä nopeasti. Eikä kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet vastaa kesärenkaiden ominaisuuksia.

Valitessa nastarenkaat talvirenkaiksi, kaikissa auton renkaissa tulee olla nastat. Lisäksi renkaiden kulumista ja nastojen irtoamista on hyvä seurata talven aikana.

JV Renkaan laadukas valikoima tarjoaa jokaiselle autoilijalle sopivan talvirengasvaihtoehdon. Tutustu valikoimaamme sivuillamme tai rengasliikkeessämme Joensuussa.

Parhaat rengastarjoukset

Rengashaku

Tervetuloa palveltavaksi!

JV Rengas
Telitie 2, 80100 Joensuu
Avoinna: Ma-pe: 08:00-17:00, La: suljettu
su: suljettu

010 349 4691 Autot